top-image_eplet_820x400

Eplene faller ikke langt fra stammen

Apple lanserer hvert år nye telefoner. Praktisk talt nye.

Apple skal snart lansere en ny telefon. Alle vet det er en ny iPhone, og at den skal hete iPhone 6.

Hvert år siden introduksjonen av iPhone i 2007 lanserer de noe som ifølge dem selv er revolusjonerende. Det er deres ord, men alle tror på dem.

Ny skjerm igjen?

Et av de heteste ryktene for iPhone 6 er større skjerm. Selv om statistikken indikerer noe annet – Apple lanserte jo ny skjerm så sent som med iPhone 5. Da sa de at fire tommer var maks av hva den menneskelige tommel kunne rekke over. Kanskje har de funnet ut at mange er ganske langfingrede? Kanskje det eneste virkelige «radikale» Apple kan gjøre er å øke skjermstørrelsen?

Noen håper også på safirglass. Som er uknuselig. Da kan du bruke iPhonen din som en hammer. Ny funksjonalitet.

Årlig relansering

Det sies at iPhone er en kraftigere datamaskin enn den som styrte månelandingsfartøyet i 1969. For ingenting er mer naturlig enn å ta bilder med det superavanserte miniatyrkameraet på en iPhone for så å legge på et filter som får bildet til å se ut som det er tatt i …1969.

Fotografi en av de mest populære funksjonene på enhver mobil. En funksjon som sannsynligvis ikke krever 64-bits prosessor. Eller ny iPhone-lansering hvert år.

Nå får vi hvert øyeblikk se hvilke revolusjonerende nyvinninger iPhone vil inneholde, som vi ikke visste at vi ikke ville klare oss uten: Blir det alkometer, prosjektor, laser, øyescanner (retina!), pulsmåler, blinklys eller pez-dispenser? Eller noe annet?

I mellomtiden kan du se presentasjonen «the iPhone evolution» som sammenlikner alle iPhones og viser den gradvise utviklingen. Basert på denne utviklingen avsløres også både den nye iPhone 6, og kommende iPhones for de neste 7-8 årene. Wow!

Thomas C. A. Brevik

Lesende, skrivende og fotograferende type med egne betraktninger siden for lenge siden.