uskapninger_featured

Skapninger vi ikke trenger

Det sies at alle skapninger på jorda er her av en grunn. Det er bare tøv. Med en så idiotisk begrunnelse er det ikke rart flere skapninger har gått sin egen vei, og blitt skapninger vi slettes ikke trenger.

Myggen – Hvem trenger vel myggen? Den summer rundt deg, gjerne i nærheten av øret ditt med den utrolig irriterende høye, nesten pipende summelyden sin. En lyd som varsler utrolig irriterende kløe. Bzzz. Den vil stikke deg og ta blodet ditt. Ganske frekt igrunnen. Hadde den bare spurt kunne man kanskje latt seg ofre i ny og ne, men neida. Den bryr seg ikke om at den er uønsket.

Giftige maneter – Hvor giftig må en manet være? Ikke nok med at de verste er store som møllestener, med et utseende som skremmer vannet av enhver, men hva er det egentlig de jakter på? Russiske ubåter? De kanskje kjipeste er de bittesmå boksmanetene, eller sjøveps eller hva de kalles. De er giftige nok til å ta livet av 300 mennesker. Hvorfor? Hva er det de spiser? Hva skal de gjøre med 300 døde mennesker? Ha fest?

Terrorister – Mon tro hvordan idealsamfunnet ser ut for en terrorist? Alle går rundt med maskingevær, rakettkastere og bomber? Ved den minste uoverstemmelse er det fritt frem for å sprenge folk i filler? Barna leker ikke musikalske stoler, men musikalske miner? Du skyter nabofamilien om de ikke leverer tilbake gressklipperen etter en uke? Og utvekslingsterroristen fra Afghanistan kan gå i lufta når som helst fordi ingen skjønner hva han sier? Terrorister er som små barn som ikke klarer å si hva de vil, og heller kaster ting på deg. Bare at det ikke lenger er sten og grus, men bomber og kuler. Sympatiske glupinger det der.

Stenfisken – En teit fisk som ligger halvnedgravd i sand under vann. Den har en ekstremt giftig ryggfinne. Dersom du tråkker på den er det over på sekunder. Hva slags jaktmetode er det da? Det er jo ikke så stenfisken spiser mennesker? Og hvis det er en forsvarsmekanisme er det kanskje litt overkill? Vedkommede som tråkker på fisken er jo ikke istand til å lære noe eller huske på å ikke tråkke på stenfisk igjen, fordi han er DØD. Idiotfisk!

(Fortsettelse følger…)

Thomas C. A. Brevik

Lesende, skrivende og fotograferende type med egne betraktninger siden for lenge siden.