top-image_skrekkfilmer_820x400

Skrekkfilmer de burde lage

Du husker sikkert Arachnophobia? Den om kjempestore edderkopper som var forbannet for noe? De ble kjempestore og angrep folk. Kanskje ble de forbannet fordi de ble så store, eller kanskje de hadde en annen agenda som filmfolka glemte å belyse. Hvem vet, og det er sjelden det blir grøssende film av å belyse troverdige agendaer. Fullstendig hjerneløs og hemningsløs action og folk som roper “Let’s get the hell outta here!” med jevne mellomrom er det som gjelder.

Derfor fungerte filmen Snakes on a Plane, for makan til skrekkelig situasjon å havne i som de på det flyet. Det er så usannsynlig at det grenser til det hysterisk komiske. Hysterisk komikk og skrekk. Såkalt skrekkblandet fryd. Det er oppskriften.
Hva kan de finne på som det neste store? Jo, de kommer med enda en edderkoppfilm: Big Ass Spiders. Der spiller de enda mer på komikk, og skrekkelementet er blitt en parodi. Men vi sluker det rått. Jeg tipper at de små edderkoppene er de skrekkeligste. De store kan du i det minste se lang tid før de kommer.

Her er forslag til noen flere skrekkfilmer de burde lage som skrekkomedie:

Bitches on a bus

Du skal ta bussen hjem til dine gamle foreldre i høstferien, men i det du kommer ombord ser du at det bare er damer om bord. Ikke hotte cheerleadere, men skikkelige bithes. De har alle en issue, som det skal snakkes om i lange drag. Som eneste mann blir du fort rene målskiven for plapring og etterhvert syndebukk for alt som ikke fungerer i samfunnet, verden, og universet forøvrig. Men så husker du det du hadde i sekken din, som kan redde deg fra en skjebne verre enn en skjebne verre enn døden. Bitches on a bus!

Mister Lava Lava

Verden er i endring, hovedsaklig takket være menneskenes forsøpling og generelt manglende respekt for naturen. Derfor forårsakes store bevegelser i jordskorpen. Det meste oppleves som en nærmest kontinuerlig strøm av mindre jordskjelv verden over, uten at det blir bygningskollaps over en lav sko. Men, det skumleste er den akselererende forekomsten av småvulkaner. Du kan til og med oppleve vulkaner steder du aldri før hadde behøvd å bekymre deg for denslags: På motorveien, i parken, i hagen. Hva gjør du når du plutselig får en vulkan i stuen? Vel, noen få ringer etter mister Lava Lava, som har et botemiddel som løser problemet. Fordi han vet akkurat hva som får lavaen til å dukke opp i utgangspunktet. Bare ikke myndighetene får snusen i det, ellers vil det bli et kappløp mellom supermakter og enhver terroristorganisasjon på jorden.

Mannen som drepte oljen

En av de mest ihugga miljøvernraddissene oppdager tilfeldigvis en dag han mekker noe greier i garasjen at han har skapt et middel som løser opp olje. Det er en slags bakteriekultur som fråtser i oljerelaterte kjemiske forbindelser. Så får han en idé: Hva hvis han klarer å lure litt av dette middelet ned i oljebrønner, så ville all oljen forsvinne og verden bare må finne på et alternativ til den ekstremt forurensende oljeenergihegemoniet? En kjempeidé! Uten videre dramatikk klarer han å snike seg ombord på flere oljeplattformer under påskudd å være oljeinspektør og lurer oppi middelet sitt – kun noen dråper trengs. Innen ting begynner å skjære seg (det tar sikkert noen dager) er han langt unna, dvs. hjemme. Og så begynner ting å skje. Noe så innmari. Først kollapser alle oljeplattformene. Bakteriene i middelet til miljøraddisen formerer seg eksponensielt og sprer seg over alt – og direkte mellom de ulike oljeforekomstene. Bakteriene er harmløse for mennesker, men de som jobber jobbet på plattformene bringer bakteriene med seg og… Forestill deg alt vi omgir oss med som er derivert fra olje. Alle petroleumsprodukter, oljer av alle slag, plast. Plast?? På under to måneder faller hele samfunnet fra hverandre, bokstavlig talt. En slags ikke-voldelig apocalypse. Selv ikke skytevåpen virker særlig godt lenger (ingen våpenolje). Og menneskeheten må finne ut hvordan de skal klare å komme seg videre. Eller kanskje først og fremst overleve. Fremtiden vil sannsynligvis inneholde en god del flere hester enn folk vil være komfortable med.

(Ikke egentlig en skrekkomedie, men skrekkelig uansett. Kanskje miljøvernerfyren kunne være ufrivillig morsom, og samfunnets kollaps har alltid en skrekkinngytende effekt på folk.)

Flere idéer…

Her er det bare å pøse på med idéer! Jeg blir helt revet med, og må stoppe meg fra å skrive ut idéer som “Brunsneglene som ble mannevonde”, “Dagen hundene viste sitt sanne jeg og tok over verden”, eller “Sukkeret som fikk folk til å eksplodere”. I den saken med hundene kunne en løsning selvfølgelig være at de ikke klarte å ta over verden så lenge fordi det kom for mye sikling og hår i elektronikken, så alt kortsluttet og de måtte komme krypende tilbake med halen mellom beina… Nei, nå holder det. Jeg skal først se Bad Ass Spiders så tar vi det derfra. Tipper den tar kaka, og lysten til å skrive slikt søppel selv.

Thomas C. A. Brevik

Lesende, skrivende og fotograferende type med egne betraktninger siden for lenge siden.